DAN ODPRTIH VRAT 2016

Danes je za nami pester dan. Izvedli smo dan Odprtih vrat. Hvala vsem, ki ste pripomogli k današnjemu dnevu; hvala pionirjem za predstavitev vaje z vedrovko, hvala Mojci in Cvetki za predstavitev TPO in AED, hvala PGD Žalec za predstavitev ALK in še posebej hvala vsem, ki ste nas danes obiskali. Več slik s klikom na spodnjo sliko… Na pomoč!

OKTOBER MESEC POŽARNE VARNOSTI! : »DELUJMO PREVENTIVNO«

Tematika letošnjega meseca varstva pred požari bo namenjena splošni požarni varnosti v gospodinjstvih in problematiki ogljikovega monoksida.

 

Začel se je oktober – mesec varstva pred požari. Tematika letošnjega meseca varstva pred požari bo namenjena splošni požarni varnosti v gospodinjstvih in problematiki ogljikovega monoksida.
Geslo meseca je »DELUJMO PREVENTIVNO«.

Članice PGD Sv. Lovrenc so že začele z aktivnostmi – z vajo članic Savinjsko Šaleške regije. Več slik je na http://pgd-mozirje.si/vaja-clanic-savinjsko-saleske-regije/ in na FB strani PGD Mozirje (https://www.facebook.com/pgdmozirje).delujmo-prevntivno-2016

POSKRBITE ZA POŽARNO VARNOST MED PRAZNIKI!

Pri okrasitvi naših domov pogosto uporabljamo predmete, ki se lahko v bližini ognja ali vira toplote (sveče, kamini) hitro vnamejo (tekstilni, papirnati, plastični ali leseni okraski, vata itn.).

Nekaj koristnih nasvetov kako poskrbeti za požarno varnost lahko najdete na: http://www.sos112.si/slo/page.php?src=np32.htm.

O varni uporabi pirotehničnih izdelkov je bilo zadnje dni veliko govora, informacije o tem, si lahko preberete na spletni strani policije ali v spodnjih člankih.

http://www.policija.si/index.php/preventiva-/javni-red-in-mir/448-bodi-zvezda-ne-mei-petard

http://www.policija.si/index.php/preventiva-/javni-red-in-mir/447-petarde

http://www.policija.si/index.php/preventiva-/javni-red-in-mir/449-ognjemet

Posledico nepravilne uporabe si lahko ogledate v spodnjem klipu: https://www.youtube.com/watch?v=1J3Lq_X5b4c

Iskalna akcija in podrto drevo!

13.9.2014 smo bili ob 15:42 aktivirani zaradi iskanja pogrešane osebe, ki naj bi padla v vodo. Med intervencijo pa nas je poklical občan, da se je podrlo drevo. Pogrešane osebe še nismo našli in  iskalna akcija še poteka. 14.9.2014 smo ob 8ih ponovili iskalno akcijo, med delom pa so nas obvestili, da je bilo truplo pogrešane osebe najdeno.20140914_083045